Här kan du se vad som är på gång i gillet i form av t ex spelträffar etc.

Vi kör vidare med spelträffar under våren 2019. Näst på tur är 31/3 i dansens hus kl 15 i vanlig ordning. Vi kommer även träffas den 28/4 för ytterligare en spelträff.

 

Aktiviteter under 2018

Under hösten 2018 fortsatte vi spelträffarna i dansens hus.

Den 18/8 anordnade Eskilstuna spelmansgille i samarbete med Rekarne folkdansgille en Dans- och
spelmansstämma i Solvik för 4:e året i ordningen.

Eskilstuna spelmansgille och Rekarne folkdansgille underhöll på
Sommartorget i Torshälla den 19 juli kl 12-13 med både dans och musik

Gillet anordnade den årliga vårstämman på Seniorcenter i Eskilstuna den 3/3.

Vårens spelträffar ägde rum den 28/1, 25/3 och 29/4. På spelträffen i april fick vi besök av delar av Västerås
spelmansgille. Då passade vi på att lära varandra lite nya låtar. Studiebesök till Västerås blir av till hösten 2018.

Eskilstuna spelmansgille och Rekarne folkdansgille underhöll på Nationaldagen i vanlig ordning på
Sörmlandsgården.


Aktiviteter under 2017

Under våren 2017 fortsatte vi traditionsenligt med våra spelträffar i januari (29/1), mars (26/3), april (23/4) och gjorde så även under september, oktober och november månad.

Den 4/3 anordnade Eskilstuna spelmansgille traditionsenligt sin spelmansstämma.

Den 19 augusti 2017 återvände vi till Solvik för vår sommarstämma som gästades av Skäggmanslaget.

 

Aktiviteter under 2016

Under våren och hösten 2016 hade vi spelträffar i vanlig ordning. Det var sista söndagen i varje månad under januari, mars, april, september, oktober och november. Vi höll i vanlig ordning till i Dansens Hus på Rinmansgatan 12 (inne på gården). Detta gjorde vi för att spela in en ny skiva 2016 (vilket vi gjorde) då den föregående blev en succé som såldes i över 100 exemplar! Noter på alla låtar finns under just "Noter" i menyraden.

Den 5 mars 2016 anordnade vi i vanlig ordning vårstämman i Kfum:s lokaler på Kriebsensgatan 13. Roligt nog var det mycket besökare under dagen och många spelmän som deltog och som även spelade till dans. Det finns några bilder från stämman att beskåda under länken "bilder" i meny-raden. Allspelslåtarna 2016 var; Båtsman däck, Ingers brudvals, Majstångsmarsch, Schottis från Bellmansplan, Tureholmsschottis, Vendelspolskan, Västermo brudmarsch och Äppelbo gånglåt.


Den 24/4 spelade vi så in gillets gemensamma låtar till den kommande skivan. Utöver dessa låtar spelade 4 övriga spelgrupper in ett par låtar.

I maj var vi traditionsenligt på Mary's Café för vår sommarupptakt och även "skivsläpp" för inspelningen vi gjort under våren 2016. Vi fick strålande väder och många besökare och spelmän.


Den 20 augusti 2016 återvände vi till Solvik för en dans- och spelmansstämma. En hel del besökare och spelmän, glada dansare samt ett strålande väder gjorde denna dag helt underbar.